maanantai 1. syyskuuta 2014

Hyvässä tallessa

Niin, ainakin vähän aikaa on tallessa syksyn sato, johon kuuluvat mm. 18 litraa omenatuoremehua ja 39 kiloa hunajaa. Mutta kyllä se siitä äkkiä vajuuntuu, kun pimeä alkaa puristaa.


Tästäpä pääsenkin aasinsiltaa pitkin laukaten Laura Lähteenmäen puistattavaan, mutta erinomaisesti kirjoitettuun romaaniin Ikkunat yöhön. Sitä oli pakko pureksia useita päiviä vielä lukemisen jälkeen - varsinkin kun vietin viikonlopun samoilla Sydän-Hämeen kolkilla, joihin kirjailija on sijoittanut kirjansa keskeisen tapahtumapaikan Niityn. Murrekin kuulosti juuri oikealta! Kaikin puolin tiukka opus.

Seuraavana yöpöydälläni odottaa Tommi Kinnusen Neljäntienristeys, josta en vielä tiedä mitä odottaa, mutta arvostelut lupaavat hyvää. Ollikaisen Nälkävuosikin palaa yhä välillä mieleen, varsinkin sen nerokas loppu. Hurjien sukuromaanien sarja siis jatkuu, mutta kohta tekee jo mieli vähän höllätä, kun päivittäiset uutisetkin ovat nykyisin aika tuhtia tavaraa. Välillä tuntuu siltä kuin eläisimme keskellä laajaa historiallista romaania. Ketkä lopulta ovat sankareita, ketkä pahiksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti